Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478
Fabulously Fertile Dinner – Happy Healthy

Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk

Fabulously Fertile Dinner

– Scroll down for English version –

Få i dag en opskrift på et nemt måltid, der skaber hormonel balance. Et afgørende element i min sunde hverdag er sunde hormoner. Sunde hormoner handler om rigtig mange ting, men et væsentligt aspekt indebærer ikke mindst kost og næringsstoffer. Udpint mad, fast-food, u-varieret kost, næringsfattige fødevarer, sprøjtemidler osv. er eksempler på næring, der belaster/skader din hormonbalance. En masse bladgrønt, sunde fedtstoffer, gode proteiner og ikke mindst NOK mad er derimod fantastisk fertilitetsfremmende og afgørende for hormonel balance.

Dette måltid har jeg stykket sammen udelukkende ved brug af “hormonvenlige” ingredienser, og det er endda utroligt nemt at lave og smager også skønt. Så, hvis du er knap på tid, fantasi (og hormonel balance) så er det bare at kaste dig ud i denne ret 😉
Spinat er rig på jern (særlig godt for alle piger/kvinder i den fødedygtige alder). Mange kvinde mangler nemlig jern, inklusiv mig selv, og spinat er derfor en god ide at spise en masse af. Man kan ikke få for meget! Bladgrønt er fyldt med fibre og mineraler og er med til at opbygge kroppen; hud, knogler mm.
Edamamebønner er fyldt med næringsstoffer, særligt til gavn for kvinders sundhed. Edamamebønner er rig på folinsyre, som er særlig vigtigt for fertiliteten og ikke mindst, når man er gravid. Edamamebønner indeholder phyto-østrogener, som efterligner østrogen i kroppen, som kan være med til at afbøde gener i overgangsalderen.
Savoykål og andet kål indeholder et særligt stof, der indgår i leverens nedbrydning af østrogener.
Persille er en antioxidantbombe og rig på de fleste vitaminer og mineraler. Persille er desuden rig på jod, som er vigtig for en sund stofskiftefunktion samt sundt hår, hud og negle.
Æg er en fremragende kilde til protein, og protein er utrolig vigtig for vores krops evne til at danne hormoner. Personligt tilfører jeg altid en proteinkilde af høj kvalitet til ethvert måltid. Det kan fx være økologisk, fritgående kød, fisk, æg, bønner, linser, kikærter, chiafrø mm.
– Altsammen økologisk selvfølgelig så jeg undgår hormonforstyrrende sprøjtemidler, pesticider osv.

Fantastisk Fertilitetsmad

Ingredienser:
En stor håndfuld spinat (Frisk eller frossen)
En kop edamame bønner
1/4 hoved savoykål
2 æg
Drys: en håndfuld persille
Salt og peber
Citron

Fremgangsmåde

Varm en pande op med kokosolie. Steg spinat, edamamebønner og savoykål på panden i 5 minutter. Sæt til side og steg nu de to æg, som du ønsker. Anret det hele på en tallerken og drys persille, salt, peber og citron på toppen. Så er du klar til at spise og få sunde hormoner.
Velbekomme!
NB! Dette måltid er et lille måltid, og en hormonel balance opnås først og fremmest ved at undgå for lidt næring. Så hvis du stadig føler dig sulten efter dette måltid (plejer jeg at gøre), så kan du jo spise en hormonvenlig dessert såsom nødder og mørk chokolade. Dét elsker jeg! 🙂

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


– ENGLISH –

Today I give you a simple recipe for a meal that promotes happy healthy hormones. A crucial element in my healthy lifestyle is ensuring healthy hormones. Healthy hormones is about many things though, but an essential aspect involves diet and nutrients. Depleted food, fast-food, un-variated diet, nutrient-poor foods, pesticides, etc. are all examples of diets harming your hormonal balance. A lot of leafy vegetables, healthy fats, good sources of proteins and eating ENOUGH food is, on the other side, greatly fertility-enhancing and essential for hormonal balance in general.

This meal I have pieced together using only “hormone friendly” ingredients, and it is even very easy to make and tastes great. So, if you’re low on time, imagination (and hormonal balance) then you should definitely give this dish a go. 😉
Spinach is very rich in iron (particularly good for most girls / women). Many woman is low in iron, including myself, and spinach is therefore a good idea to eat A LOT of. You can not get too much! Green leafs are filled with fibers and minerals and helps to build up the body; skin, bones etc.
Edamame is packed with nutrients, especially beneficial for women’s health. Edamame is rich in folic acid, which is particularly important for fertility and especially during pregnancy. Edamame contains phyto-estrogens, which mimic the estrogen in the body which can help to alleviate menopausal symptoms.
Savoy cabbage and other cabbage contains a specific substance that helps break down estrogens in the body.
Parsley is an antioxidant bomb and rich in most vitamins and minerals. Parsley is also rich in iodine, which is important for a healthy metabolic function and healthy hair, skin and nails.
Eggs are an excellent source of protein, and protein is extremely important for our body’s ability to produce hormones. Personally I always add a protein source of high quality for any meal. This may be organic, free-range meat, fish, eggs, beans, lentils, chickpeas, chia seeds etc.
– All ingredients are organic, of course, in order to avoid endocrine disrupting pesticides etc.

Faboulously fertile dinner

Ingredients:
A big handful of spinach (fresh or frozen)
1 cup of edamame
2 cup savoy cabbage
2 eggs
Topping: fresh parsley
Salt and pepper
Lemon

How to

Heat a pan with coconut oil. Fry spinach, edamame and savoy for about 5 minutes. Put it aside and fry two eggs the way you prefer. Place it all on a plate and top with fresh parsley, salt, pepper and lemon juice. Now you are ready to eat and balance your hormones.
Enjoy!

– Love Julie/HappyHealthy – 

Follow me on Facebook and Instagram


RELATED POST

  1. Mette

    29 september

    Er også lav på jern, så jeg skal da spise mere spinat kan jeg godt se. Tak for inspiration. Knus M

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *