Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk

Glutenfree Granola

– Scroll down for English version –

Der er intet som en knasende og lækker müsli, og jeg kunne spise det hver dag! Derfor er det vigtigt for mig, at min müsli til hverdagen ikke er fyldt med sukker, sødestoffer, tilsætningsstoffer og al den slags. Der findes efterhånden mange sunde produkter på markedet, men de er ofte temmelig dyre, og jeg elsker at lave mig egen med mine yndlingsingredienser. Denne opskrift er inspireret af www.greenkitchenstories.com.

Denne müsli er glutenfri og proppet med sunde fedtstoffer og proteiner fra nødder og bær. Den mætter utrolig godt og er super at indføre i sine sunde morgenmadsrutiner. Jeg bruger müslien på kokosyoghurt, greenie, frugtsalat eller som snack. Jeg kan spise den som slik! Husk du kan frit udskifte nødder og bær med dem, du selv bedst kan lide. Jeg varierer min opskrift fra tid til anden afhængigt af, hvad jeg lige har i skabene, eller hvad jeg har lyst til.

Müsli 

Ingredienser:
Tørre ingredienser
150 g havregryn (jeg anvender glutenfri)
50 g risflager (kan udelades, erstat da med flere havregryn)
80 g kokosflager/mel
100 g valnødder, groft hakket
130 g græskarkerner
140 g mandler, groft hakket
3 spsk yacon sirup eller æble sirup (uden sukker eller sødemidler)
3 spsk kanel
Bløde ingredienser
100 g tranebær (usødet)
100 g morbær

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen med sirup og kanel. Fordel blandingen på bagepapir på to bageplader og lad det bage i ovnen 12-15 minutter. Se til det undervejs. Det skal have en gylden farve dog uden at brænde på. Vend blandingen en gang undervejs, så det får varme og farve på begge sider.
Mens müslien er i ovnen, hak de bløde ingredienser groft. Når müslien er færdig, lader du den køle ned, førend du blander den  sammen med de bløde ingredienser. Opbevar müslien i store glas.
Velbekomme!

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


– ENGLISH –

There is nothing like a crispy granola. I could seriously eat it every day. Therefore it is important to me, that my everyday granola is not full of refined sugar, sweeteners, additives and the like. There are actually quite a lot great options on the market but they are often expensive plus I love to make my own with my favorite ingredients. This recipe is inspired from www.greenkitchenstories.com.

This granola is glutenfree and full of healthy fat and proteins from nuts and berries. It makes you feel very full and is a great choice for a healthy morning. I add this granola to my coconut yogurt, greenie, fruit salads or eat it as a snack. I think it is like candy! You can switch the nuts and berries with the kinds you like the most. I vary this recipe all the time depending on whatever I have in my kitchen or what I feel like.

Granola 

Ingredients:
Dry ingredients
2 cups oats (I use glutenfree)
1 cup dried coconut flakes
1 cup walnuts, roughly chopped
1 cup almonds, roughly chopped
1 cup pumpkin seeds
3 tbsp yacon syrup or apple syrup (with no added sugar or sweetener)
2 tbsp cinnamon
Soft ingredients
1 cup dried cranberries (with no sugar added)
1 cup dried mulberries

Method

Preheat the oven to 350°F. Mix all the dry ingredients together with syrup and cinnamon. Spread the mixture out on parchment paper on two baking sheets. Leave it in the oven for about 12-15 minutes. Watch it and make sure it gets golden without getting burned. Stir it around halfway to make sure it will get evenly heated up.
While the granola is in the oven start to chop the soft ingredients. When the granola is done let it cool down before you mix it with soft ingredients. Store it in glass jars.
Bon appetit!

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook and Instagram

 

 


RELATED POST

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *