Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk
READING

Ghee (clarified butter) Cures Everything

Ghee (clarified butter) Cures Everything

– Scroll down for English version –

Ghee er et fantastisk middel til at lindre og kurere stort set alle lidelser. Det er det i hvert fald indenfor den indiske lægetradition Ayurveda, hvor man anvender ghee som et slags vidundermiddel til lindring af stort set alt. Personligt har jeg især mærket stor effekt af ghee på min fordøjelse. Få også min opskrift på ghee HER.

Hvad er ghee? Ghee er klaret smør, der fremstilles ud fra almindeligt, usaltet smør. Ghee er smør, hvor vand, protein (laktose og kasein) og urenheder er fjernet, og der således kun er den rene mælkefedt tilbage. Ghee er derfor særlig velegnet, hvis man lider af fx laktoseintolerance eller -allergi. Ghee smører cellevæggene i tarmen og genopretter en sund tarm og en bedre næringsoptagelse. Ghee skaber desuden varme i kroppen, hvilket ofte er gavnligt, hvis man oplever udeblevne menstruationer og dårligt kredsløb. Ghee er blevet anvendt i Indien i flere tusinde år, og indenfor den ayurvediske lægetradition siges det, at ghee blandt andet fremmer energi, hukommelse, intellekt, fordøjelse, hud, nerver og celler. Ghee’s særlige fedtsammensætning gør, at hele 96% bliver absorberet – mere end nogen anden olie- eller fedtkilde.
Jeg begyndte at anvende ghee efter en konsultation med Charlotte Bech (læs mine interviews med Charlotte HER og HER). Mit primære mål var at forbedre min fordøjelse, der havde det med at gå i stå, samt skabe balance i mine hormoner. Udover jeg også skulle arbejde med det mentale, som var den hovedliggende årsag til mine problemer, da fik jeg bl.a. besked på at indtage ghee dagligt. Og det har hjulpet mig. Det har selvfølgelig været i samspil med andre tiltag såsom at skære ned på min stress, men jeg har en langt bedre fordøjelse, efter jeg (også) indtager ghee. Jeg bruger det til at stege i, som smørklat på min grød, bagværk osv. Det smager skønt! Alle steder, man plejer at bruge smør, kan man sagtens bruge ghee.
Jeg ved godt, at jeg endnu engang snakker om min mave og om fordøjelsen. Men det er altså også bare så vigtigt, at den er i orden. Maven og tarmsystemet påvirker hele kroppen og sindet, og det er derfor utrolig vigtigt, at det er i orden. Diarre, forstoppelse, oppustethed, uren hud osv. er ikke noget, vi skal acceptere. Det kan være tegn på en knap så god fordøjelse, og at noget ikke er, som det skal være – mentalt og/eller fysisk. Uanset årsagen kan ghee være et godt tiltag til at få en bedre fordøjelse.
Få min opskrift på ghee HER.

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealthy – 

Følg mig på Facebook og Instagram


– ENGLISH –

Ghee is said to relieve and cure almost all ailments. At least it is according to the Indian medical tradition, Ayurveda, it is. In Ayurveda ghee is used as some kind of wonder ingredient to cure almost everything. Personally I’ve especially felt a great effect of ghee on my digestion. Get also my recipe on ghee HERE.

What is ghee? Ghee is clarified butter made out of regular, unsalted butter. Ghee is butter where water, protein (lactose and casein) and impurities had been removed. The only thing left is the pure milk fat. Ghee is therefore a great alternative to butter, if you suffer from lactose intolerance or allergy. In a way ghee lubricates the cell walls of the intestine, thus restoring a healthy gut and better absorption. Ghee also creates heat in the body, which is often very beneficial if you suffer from poor circulation and no periods. Ghee has been used in India for thousands of years, and in the Ayurvedic medical tradition it is said that ghee among other things, promotes more energy, better memory, intellect, digestion, skin, nerves and cells. Ghee has a special fat composition that makes the entire 96% of it is absorbed – more than any other oil or fat source.
Personally, I began to use ghee in my cooking after a consultation with Charlotte Bech (read my interviews with Charlotte HERE and HERE). My main goal was to improve my digestion (constipation, bloating), and balancing my hormones. These issues had most to do with my mental health, I was too stressed. Besides I had to work on eliminating my mental stress, Charlotte told me to consume ghee on a daily basis. Ghee had/has a great effect on me. My improved digestion and hormonal balance did also have to do with other things, of course, such as I did cut down on my mental stress. Today ghee is a part of my daily health. I use ghee for frying, on my porridge, in baking etc. It tastes great! Everywhere you would normally use butter you can easily use ghee.
I know that I once again talk about my stomach and digestion. But it is SO important that it works. The stomach and intestines affect the whole body and mind, and it is therefore extremely important that it healthy. Diarrhea, constipation, bloating, acne, etc. is not something we should accept. It signals a less functioning and unhealthy digestion. Ghee can be a good “tool” to get a better digestion.
Get my recipe for ghee HERE.

– Love Julie/HappyHealthy – 

Follow me on Facebook and Instagram


RELATED POST

  1. […] Hvad er ghee? Ghee er klaret smør, der fremstilles ud fra almindeligt, usaltet smør. Ghee er smør, hvor vand, protein (laktose og kasein) og urenheder er fjernet, og der således kun er den rene mælkefedt tilbage. Ghee er derfor særlig velegnet, hvis man lider af fx laktoseintolerance eller -allergi. Ghee nærmest smører cellevæggene i tarmen og på den måde genopretter det en sund tarm og bedre næringsoptagelse. Ghee skaber desuden varme i kroppen, hvilket ofte er gavnligt, hvis man oplever udeblevne menstruationer og dårligt kredsløb. Ghee er blevet anvendt i Indien i flere tusinde år, og indenfor den ayurvediske lægetradition siges det, at ghee blandt andet fremmer energi, hukommelse, intellekt, fordøjelse, hud, nerver og celler. Ghee’s særlige fedtsammensætning gør, at hele 96% bliver absorberet – mere end nogen anden olie- eller fedtkilde (læs mere om ghee og dets sundhedsegenskaber HER). […]

  2. […] Jeg anvender desuden ofte ghee fremfor kun at bruge smør. Læs om dette HER. […]

  3. […] fedt af høj kvalitet vel at mærke. Indtag ekstra jomfru-olivenolie, sesamolie, kokosmælk, ghee (klaret smør), avocado, nødder og frø. Bemærk at jeg hermed ikke anbefaler, at du skal undgå […]

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *