Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478
Tasty, Crunchy, Crispy and Healthy Onion Rings – Happy Healthy

Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk
READING

Tasty, Crunchy, Crispy and Healthy Onion Rings

Tasty, Crunchy, Crispy and Healthy Onion Rings

– Scroll down for English version –

Løgringe eller “onion rings” smager godt, men de er desværre ofte usunde pga. transfedtstyrer, dårlige olier og skadelige stoffer såsom aldehyd og akrylamid. Jeg laver derfor disse sunde(re) løgringe, der endda også er glutenfri.

Friturestegning kan være utrolig sundhedsskadeligt. Friturestegning er skadeligt, dels grundet for høj opvarmning af olier, der typisk ikke egner sig til opvarmning, samt for høj opvarmning af stivelsesholdige produkter, som bl.a. skaber det sundhedsskadelige stof akrylamid. Ved friturestegning opvarmes typisk vegetabilske olier (som ikke tåler meget varme) til så høje temperaturer, at det ændrer oliernes kemiske strukturer. Dette skaber skadelige forbindelser, herunder aldehyd og akrylamid, som begge er giftige og kræftfremkaldende stoffer. Akrylamid opstår også i stivelsesholdige produkter, som brankes og varmes for meget – dette opstår uanset hvilken olie, man anvender. Disse sundere “onion rings” laver jeg således ved at undgå at friturestege dem. De bliver altså i stedet stegt på noget lavere temperaturer i en olie, der bedre tåler opvarmning. Til dette anvender jeg kokosolie. Økologisk jomfru kokosolie er et rigtig godt alternativ til at stege i. Kokosolie tåler nemlig opvarmning langt bedre end de fleste andre fedttyper, særligt de vegetabilske. Ingen olier, heller ikke kokosolie, har dog godt af at blive opvarmet for meget, men der dannes væsentlige færre skadelige stoffer ved opvarmning af kokosolie. For mindst muligt skadelig effekt sørger jeg for, at kokosolien ikke brænder på på noget tidspunkt. Bemærk derfor, at disse løgringe ikke bliver helt ligeså crispy som dem, du køber på burgerbaren – men du kan til gengæld spise dem med god samvittighed! Og de smager stadig virkelig godt, synes jeg.
Nu til opskriften

Løgringe 

Ingredienser:
1 almindeligt løg
1 æg
1 dl quinoamel eller anden glutenfri mel
– Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Slå ægget ud i en skål og pisk det godt med en gaffel, så æggeblommen og -hviden blandes helt sammen. Skær løget i passende ringe og vend dem grundigt i æggemassen. Når de er godt klistrede til vend dem da i quinoamel. Varm en del kokosolie op på panden, således at der er nok til at kunne dække løgene. Når det er varmt, steg løgringene et par minutter på hver side. De skal have farve uden at blive brændte. Hold øje med dem og vend dem gerne et par gange undervejs.
Jeg elsker at bruge løgringene i min veganske burger.

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

Referencer:

http://politiken.dk/indland/ECE36412/ingen-graensevaerdier-for-akrylamid-i-mad/

Dilling, Henrik. Lev sundt med vitaminer og mineraler. Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, 2009.


– ENGLISH –

Most of us can agree that onion rings taste good, but unfortunately they are often quite unhealthy because of trans fat, bad oils and harmful substances such as aldehyde and acrylamide. Therefor, I make these healthy and gluten free onion rings.

Frying can be incredibly harmful. Deep frying is harmful, partly due to the excessive heating of oils, that are not suitable for heating, and also due to the heating of starch product, which creates the harmful substance acrylamide. Deep frying often includes heating of oils in so high temperatures that it alters their chemical structures. This creates harmful compounds, including aldehyde and acrylamide, which are both toxic. Acrylamide also occurs in starchy products that is heated too much – no matter what kind of oil you use. I make these healthy onion rings without deep frying. Instead, I fry them at somewhat lower temperatures and I use oils that better resist the heat. For this I use coconut oil. Organic virgin coconut oil is a very good alternative to frying. Coconut oil withstand heating far better than most other fats, particularly better than the vegetable oils. No oils, even coconut oil, however, does not benefit from being heated too much, but coconut oil withstand higher temperatures and creates less harmful substances. I make sure not to burn the oil at any time and therefore these onion rings are not as crispy as the ones you buy. They are still crispy though and they taste really good, I think.

Onion rings 

Ingredients:
1 onion
1 egg
1 dl quinoa flour or other gluten free flour
– Coconut oil for frying

Method

Beat the egg into a bowl and whip it thoroughly. Cut the onion into rings and fold them carefully into the egg mixture. When they are well  covered in the egg mixture turn them in the gluten free flour. Heat a pan with enough coconut oil so it will cover most of the onions. Fry the onion rings for about 5 minutes and turn them several times. You want the rings to get brown and golden, but not burned!
I love adding these onion rings to my vegan burger.

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook and Instagram

References:

http://politiken.dk/indland/ECE36412/ingen-graensevaerdier-for-akrylamid-i-mad/

Dilling, Henrik. Lev sundt med vitaminer og mineraler. Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, 2009.

 


RELATED POST

  1. […] og lysten til at stå i køkkenet kan denne bøf suppleres med mine glutenfri quinoa boller og sunde løgringe. Derudover tilføjer jeg burgeren hummus, guacemole, pandestegt peberfrugt, squash og champignon og […]

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *