Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478
Matcha Coconut Pancakes – Happy Healthy

Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk

Matcha Coconut Pancakes

– Scroll down for English version –

Matcha kokos pandekager…. Og de er lige så lækre og sunde, som de lyder! Jeg spiser virkelig tit sunde pandekager til morgenmad, fordi det både er nemt og vigtigst af alt smager godt! Disse er piftet ekstra godt op med sundhed, da de indeholder matcha te…

Pandekagerne indeholder matcha, en gammel japansk te, som efterhånden har gjort sig tiltog i Vesten. Den er hurtigt blevet neget populær pga. sine sunde egenskaber, og den er efterhånden blevet sat på lige fod med andre super-foods. Matcha er tebuskens første spæde skud. Når man laver matcha, drikker man selve bladene i pulveriseret form, hvor man ved anden grøn te drikker udtrækket. Derfor er matcha teen mere koncentreret og endnu højere i dens næringsværdi. Således indeholder matcha endnu flere antioxidanter end grøn te – helt op til 100 gange flere af nogle af antioxidanter. Antioxidanter er nødvendige for et sundt immunforsvar, bekæmpelse af frie radikaler, stress og solskader, samt de holder din hud ung og smidig.
Udover den høje sundheds- og næringsværdi, da virker matcha te også beroligende på krop og sind. Matcha indeholder et stof, kaldet L-Theanine, som bevirker en vågenhed samtidig med ro. Således er matcha et fantastisk alternativ til kaffe, da man også vil opleve en opkvikkende tilstand men uden samtidig at blive urolig, som man netop kan blive ved at drikke kaffe. Kaffe skaber den samme reaktion i kroppen som stress, hvilket matcha ikke gør. Jeg vælger derfor altid matcha fremfor kaffe, når jeg har brug for energi men uden at belaste min krop og mine hormoner.
Matchas stærke grønne farve stammer fra dets høje indhold af klorofyl, som udrenser og fjerner giftstoffer og tungmetaller i kroppen. Matcha siges også at øge fedtforbrændingen.
Man kan heldigvis opnå matchas sunde egenskaber på mange måder end ved blotte at drikke den som te. Bland fx matcha i din mad, som jeg har gjort i disse pandekager.

Matcha kokos pandekager

Opskrift inspireret af byoh.dk
Opskrift giver 16-17 pandekager:
1/2 dl kokosfibermel
1,5 tsk matcha pulver
1/2 tsk bagepulver (kan udelades)
6 æg
5 spsk kokosmælk
1/2 dl mandelmælk
1/2 spsk ahornsirup
Kokosolie til at stege i
Bland alle ingredienserne. Hæld 1/2 dl af dejen på panden ad gangen og steg ved middelvarme. Velbekomme.
Tip! Jeg plejer at lave denne store portion, da jeg således har pandekager til flere dage. Desuden så fungerer pandekagerne også perfekt til en (sund) snack selvforkælelse!

Referencer:
http://www.tebloggen.dk/matcha-te/
http://magasinetliv.dk/kost-og-motion/derfor-er-matcha-sundt

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealthy – 

Følg mig på Facebook og Instagram


– ENGLISH – 

Matcha coconut pancakes… And they are just as delicious and healthy as they sound! I eat healthy pancakes for breakfast quite often since it is an easy way to make a healthy meal. These are made even more healthy with added matcha tea.. 

These pancakes contain matcha, an old Japanese tea, which gradually has gotten very popular in the West. It has become popular because of its healthy properties, and it is now called a super food. Matcha is the tea plant’s first shoots. When making matcha, you drink the leaves in powdered form, where you with other green tea drinks the extract. Therefore, matcha is a far more concentrated tea and has more nutritional value. Matcha contains more antioxidants than other green tea – up to 100 times more of some of the antioxidants. Antioxidants are necessary for a healthy immune system, fighting free radicals, stress and sun damage, and they maintain a young and pretty skin.
Besides the high health and nutritional value, matcha also calms the mind and body. Matcha contains a substance called L-theanine, which awakens you while calming you down also. This way, matcha is a great alternative to coffee, as you will also get more energy byt without also becoming uneasy, as you get by drinking coffee. Coffee creates the same reaction in the body as stress does. There, I always choose matcha rather than coffee when I need energy since I do not want to stress my body and my hormones.
Matcha’s strong green color is because of it high containment of chlorophyll, which cleanses your body and removes toxins and heavy metals. Matcha is also said to increase your fat burn.
You can achieve the matcha’s healthy properties in many ways and not only by drinking it as a tea. For example you can mix in these pancakes or other kinds of foods too.

Matcha coconut pancakes

Recipe inspired by byoh.dk
Recipe makes 16-17 pancakes:
1/2 dl coconut fiber
1.5 teaspoon of matcha powder
1/2 teaspoon baking powder (optional)
6 eggs
5 tablespoons coconut milk
1/2 dl almond milk
1/2 tablespoons maple syrup
Coconut oil for frying
Mix all ingredients. Fry the pancakes in coconut oil on medium heat. Bon appetite.
Tip! I usually make this big portion so I have pancakes for several days. You also might want to try this for a (healthy) treat.

References:
http://www.tebloggen.dk/matcha-te/
http://magasinetliv.dk/kost-og-motion/derfor-er-matcha-sundt

– Love Julie/HappyHealthy –

Follow me on Facebook and Instagram


RELATED POST

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *