Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478
Daydreaming makes your real dreams come true – Happy Healthy

Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk
READING

Daydreaming makes your real dreams come true

Daydreaming makes your real dreams come true

– Scroll down for English version –

Hvornår var sidste gang, du dagdrømte?
Hvornår er du sidst faldet i staver og bare ladet tankerne flyve afsted med dig?
Hvornår har du sidst siddet med et smil på læben over de steder, som dine dagdrømme tager dig hen?

Det er små øjeblikke i hverdagen, der kan gøre togturen til arbejde, eller når man står og venter på bussen så meget bedre. Engang dagdrømte jeg faktisk ofte, dagligt næsten. Forleden slog det mig , at det desværre ikke længere er sådan…

Den anden dag gik min mobil ud i toget på vej ud til min mor. Der var jeg så efterladt uden Facebook, Instagram, mails, SMS’er eller billeder at sortere i. Og hvor var det SKØNT! Bare at kigge ud af vinduet og lade tankerne føre mig langt ud i drømmene. Jeg var i helt ekstra godt humør, da jeg endelig var fremme. Dér slog det mig, hvor længe siden det var, at jeg sidst havde nydt en togtur så meget.
Men hvorfor er det blevet så længe siden?
For mig er det en udfordring her i den digitale verden at gå ”offline”. Når mobilen er lige ved siden af én, er det svært ikke lige at være praktisk og udnytte alle muligheder til at gøre noget fornuftigt; svare mails, svare SMS’er, ordne billeder, arbejde, ringe, skrive til veninderne, eller bare gennemgå Facebook og Instagram i ren kedsomhed.. Men siden hvornår er kedsomhed lig med noget dårligt? Det er jo vidunderligt endelig at “kede sig” eller bare glo ud af vinduet og drømme om alverdens ting…

Dagdrømme er sunde

Nu efter jeg indså, at jeg vil have mine dagdrømme tilbage, har jeg selvfølgelig undersøgt lidt nærmere om emnet. Det viser sig (ikke overraskende), at det er ren sundhed for hjernen at dagdrømme! Det er meditativt, og du kommer for en stund væk fra alle bekymringerne, pligterne, arbejdet osv. Derudover får fantasien frit spil, når du dagdrømmer, hvilket kan øge din kreativitet og faktisk gøre dit liv bedre. Under dagdrømmene bliver du bevidst om, hvad der allerede fungerer godt i dit liv, hvad du ønsker, og hvad du selv kan gøre anderledes. Du bliver bedre til at tænke abstrakt og ud af boksen og kan undgå at “gå i stå” i din nuværende situation/position.
– Med andre ord kan dagdrømme være med til at realisere dine drømme i virkeligheden!

Hvordan du begynder at dagdrømme mere

Gå offline fra mobilen oftere, fx i bussen, toget, på cyklen, i pausen osv. (det kræver selvdisciplin! Slå evt. telefonen på fly-mode, når du vil ”dagdrømme”)
Når du er alene hjemme, eller er ude at gå en tur selv, da slå telefon, musik og al den slags fra. Bare nyd dine egne tanker og den friske luft.
Vær mere kreativ; tegne, skrive eller anden aktivitet, der ikke indebærer teknologi. Det kan få dine tanker og dagdrømme i gang.
Hvornår dagdrømmede du sidst? Del dette indlæg med en, du holder af, som, du synes, kunne have godt af at begynde at dagdrømme mere.

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


– ENGLISH –

When was the last time you was daydreaming?
When did you last time let your thoughts fly away with you?
When did you last time sit with a smile on your face because of the places your daydreaming took you?

These little moments of everyday life, that can make the train ride to work or when you are waiting for the bus so much better. Once I did daydreaming a lot. The other day it struck me that, unfortunately, it is no longer so… I want my daydreams back!

The other day my mobile ran out in the train on the way out to visit my mom. There I was, left without Facebook, Instagram, emails, text messages or any pictures to sort out .. And it was GREAT! Just looking out the window and letting my thoughts carry me far away. I was in such an extra good mood when I finally arrived. Right there it struck me. It was so long ago that I last time enjoyed a train ride that much.
But why has it been so long?
In this digital world I find it challenging to go “offline” . When the phone is right next to me, it is hard not to be practical and use all opportunities to do something reasonable; reply mails, reply text messages, edit images, work on the phone or just browse through Facebook and Instagram in pure boredom.. But since when does boredom always mean something bad? It is actually wonderful to be bored for once and just stare outside the window and daydreaming during the rumble of the train.

Daydreaming is healthy

Now, after I’ve realized how I want my daydreams back in my life again, I’ve (typically me) studied the subject a little closer. It turns out (unsurprisingly), that daydreaming is pure health for your brain! It is meditative, and it makes you forget all your worries, chores, work and so on – at least for a little while. You give your brain a well deserved break! Daydreaming improves your imagination and increases your creativity. It’s benefits even go so far that it makes your life better. During the daydreams you become aware of what already works well in your life and what does not. It makes you aware of what you really want and need in life and not least what you can do different to make these changes. It will improve your skills in abstract thinking. Last but not least daydreaming will improve the possibility for you not getting stuck in your current situation.
– In other words, daydreaming helps you to realize your dreams in reality.

How you get back more daydreaming

Go offline more often, for example while driving in the bus, train, bicycle, during a break, etc. It requires self-discipline though! If it’s difficult try to turn on the “airplane mode” on your phone while daydreaming.
When you are alone at home, on a walk, on the bike or driving the car try to turn off the phone and music. The silence lets your brain carry you away. Enjoy your own dreams filling out the silence.
Get more creative; draw, write, or any other activity that does not involve technology. It can bring back your daydreams.
When did you last time enjoy daydreaming? Share with us all in the comments and share this post with someone you think need to start daydreaming more.

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook and Instagram


RELATED POST

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *