Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/happyhealthy.dk/public_html/wp-content/themes/artmag/admin/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478
How I got rid of PCO, fertility problems, break-outs and short temper, part 2/2 – Happy Healthy

Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk
READING

How I got rid of PCO, fertility problems, break-ou...

How I got rid of PCO, fertility problems, break-outs and short temper, part 2/2

– Scroll down for english version – 

Engang led jeg af PCO, udeblevne menstruationer, fertilitetsproblemer, irriteret hud og hårtab.. Det var dengang, jeg var, hvad jeg selv kalder, “usund sund”. Mine bestræbelser på sundhed var for kontrollerende og gjorde mig følelsesmæssigt stresset, hvilket udløste alle ovennævnte symptomer. I dag har jeg INGEN af symptomerne. I dag er jeg “sund sund”.

2/2. Dette er anden del ud af to. Læs første del om min historie HER. Bemærk det kan være svært at forstå dette indlæg uden også at læse det første.
Uanset hvor sundt du spiser, eller hvor meget motion du dyrker, så har jeg lært på egen krop, at det aldrig kan opveje effekterne af stress, manglende nydelse og glæde. Som I ved fra første indlæg, så endte min historie “lykkeligt”! Jeg er kommet af med ALLE mine symptomer.  Ikke længere PCO, min cyklus fungerer normalt, intet hårtab eller uren hud og meget meget mere energi!

Hvordan jeg ændrede min livsstil

Gennem min 7 år lange ”rejse” gik det efterhånden op for mig, at trods alle mine bestræbelser på sundhed, så fik jeg jo stadig ikke min menstruation? Jeg havde stadig for mange follikler på æggestokkene? Hudproblemer? Min krop fortalte mig ganske simpelt med alle disse symptomer, at jeg jo netop ikke var sund. Og det gik efterhånden op for mig, at det betød, at jeg stadig var stresset. Og dét tror jeg! Sat lidt på spidsen så havde jeg i al den tid målt min sundhed ud fra, hvor mange grøntsager jeg spiste, og hvor meget jeg bevægede mig. Dette var tydeligvis ikke vejen frem. Jeg besluttede mig for, at målet for min sundhed fremover skulle være glæde og velvære. Det var jo netop, hvad min krop SKREG efter.
Dette betød, selvsagt, en større ændring i min livsstil og tilgang til sundhed. Det var ikke noget, jeg kunne ændre fra den ene dag til den anden, men stille og roligt mærkede jeg gode effekter af mit nye ”mål” for sundhed.
For et halvt år siden fik jeg endelig mine menstruationer igen og jeg har ikke længere for mange follikler på æggestokkene (PCO). For mig taler min nye livsstil sit klare sprog: Jeg er nu ”sund sund”. En velfungerende krop og et godt humør er symptomer på ægte sundhed.

Usund sund 

Tidligere spiste jeg kontrolleret og super sundt. Det var sjældent, at jeg spiste usundt. Jeg havde efterhånden utrolig nemt ved at lade være. Men jeg nød jo ikke at lade være. Inderst inde havde jeg jo også vildt meget lyst til søde og lækre sager. Og når jeg så endelig spiste noget ”forbudt”, gav det mig skyldfølelse, dårlig samvittighed, og disse følelser skaber blot endnu mere stress i kroppen! Suk!
Træningsmæssigt dyrkede jeg 1-1,5 times motion 4-5 gange om ugen! Jeg trænede altså ofte, jeg trænede i lang tid, og jeg dyrkede en masse cardio, til sveden dryppede. Jeg brugte utrolig meget mental energi på at få min kalender til at gå op, så jeg kunne nå det hele ved siden af studie, veninder, familie og kæreste. Og var der ikke tid til det hele? Ja, så var det altså ikke træningen, der blevet streget i kalenderen, men snarere en aktivitet, der højst sandsynligt havde været sjovere eller hyggeligere… Således kunne der altså hurtigt ryge lidt for meget fra glædeskontoen i løbet af sådan en uge, kan I nok se.. Set i bakspejlet giver det for mig rigtig god mening, at min krop var stresset og usund. Den fik simpelthen ikke nok glæde.

Sund sundhed

I dag lever jeg efter det klassiske kostprincip 80/20. Jeg spiser altså stadig rigtig sundt en stor del af tiden, for jo en sund kost og bevægelse er også en stor del af sundhed og ikke mindst en sund hormonel balance, men jeg sørger for, at der aldrig er noget, der er ”forbudt”. Derudover sørger jeg også for i ny og næ at spise ”hvad jeg har lyst til”. Jeg prøver at holde det til weekenden og hyggelige stunder, men sker det på en mandag? Så går det nok. Det vigtigste er, at jeg ikke stresser over det. Den indstilling har virkelig flyttet bjerge for mig. Tro det eller ej, så er chokolade og kage blevet en utrolig vigtig del af min sunde livsstil i dag. Det giver mig nemlig mere nydelse – og det er sundt! Generelt sørger jeg for at spise en masse sunde fedtstoffer, en masse vand, grøntsager, gode proteiner og ganske få hurtige kulhydrater. Denne slags kost virker nemlig anti-inflammatorisk og dermed afstressende på kroppen (klik rundt under kategorierne “Lifestyle” og “Nutrition advice” i menulinjen for flere tips om, hvad jeg spiser og gør).
Hvad angår min træning, har jeg også lavet drastiske ændringer. I dag træner jeg max 2-3 gange om ugen. Et træningspas består for mig i dag á 5 minutters opvarmning (cross-maskine, løb eller powerwalk), 20 minutters cirkeltræning med styrkeøvelser (ca. 5 forskellige øvelser gentaget tre gange) og slutter af med 10 minutters udstrækning og yoga-øvelser. I ny og næ slutter jeg af med 4-5 minutters foam roll. Og jeg elsker, at det i alt tager under 45 minutter! Jeg træner altså langt mindre i dag end tidligere. Dvs. både færre  og langt kortere træningssessioner samtidig med, at en stor del af træningen består af udstrækning og yoga. Derfor var det også så overraskende for mig, at jeg faktisk tabte mig med min ”nye kost og træning”. Vægttab var dog aldrig mit mål, men det fortæller mig blot endnu engang, hvor velfungerende en krop (og stofskiftet!) er, når man ikke er under stress. Jeg er derfor af den overbevisning, at det allervigtigste i min træning er udstrækning og yoga-øvelserne. De afstresser og balancerer hormonerne. Dem går jeg derfor aldrig på kompromis med, når jeg træner. Som nævnt ovenfor dyrkede jeg meget cardio og bemærk, hvordan jeg i dag ingen cardio dyrker udover opvarmning. Hård cardio over 15 minutter udskiller stresshormoner i kroppen. Det skal bemærkes, at “stresshormoner”, der skabes under træning kan lyde farligt, men det er det selvfølgelig ikke. Dog hvis man i forvejen er presset, fx stresset, ked af det osv, er kroppen i underskud, og her kan træningens stresshormoner blive en yderligere belastning. Lyt derfor til kroppen. For at være på den sikre side går jeg i dag hellere en masse ture – det har nemlig den modsatte effekt!
Som I kan se, er temaerne for min livsstilændring at give slip, skabe ro, afstresning, nydelse og velvære. Og det har fået mig SÅ langt! Tænk, at det har normaliseret antallet af follikler og mine hormoner! Jeg synes stadig, at det er så vildt! Derfor sørger jeg i dag for at undgå at skære gode stunder fra i min uge. Jeg prioriterer det utrolig højt at se de mennesker, der gør mig glad. Hvis tiden brænder på, så skipper jeg i dag hellere en enkelt træning fremfor en grine-mavekrampe med en dejlig veninde. Derudover prioriterer jeg ugentligt at sætte en aften af til mig-tid. Her er jeg helt alene og hygger mig med god mad, en god film eller bog, et langt varmt bad, fodbad eller hvad som helst, der giver mig nydelse og afslapning. Det er ren sundhed for sjæl og krop.
Selvfølgelig kan jeg stadigvæk blive stresset, og når det sker, påvirker det utroligt hurtigt min cyklus. Men jeg ved, at jeg er på rette vej, og at jeg skal fortsætte af samme spor. Og jeg har det efterhånden rigtig godt med, at mit mål med min hverdag er GLÆDE.
Læs første del HER.

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


– ENGLISH –

2/2. This is the second part of a post. (Read the first post HERE)

Once I suffered from PCO, no periods, fertility problems, break-outs, hair-loss etc. .. I was what I call, “unhealthy healthy”. My strivings for health was too controlling and made me emotionally stressed. This stress triggered all of the above mentioned symptoms. Today, I’m rid of ALL of the symptoms. Today I’m “healthy healthy”.

Read first part about my story HERE. Note it can be difficult to understand this post without having read the first also. No matter how healthy you eat, or how much exercise you do, I’ve learned that it can never compensate for the bad effects of stress, sadness, lack of pleasure and happiness. As you know from the first post, my story ended “happily”! I got rid of ALL my symptoms. No more PCO, my cycle is normal again, I am perfectly fertile, no more hair loss or break-outs and I’m full of energy!

How I changed my lifestyle

Through my 7-year-long “journey” I started to realize that no matter how “healthy” I was I still did not get my periods? I still had PCO? With all these symptoms my body told me that I was not healthy. I started to realize how all the symptoms meant that I was still stressed. For a long time the way I measured my health was by the miles I ran or the number of veggiess I ate. This was clearly not the way to get healthy (or happy!). I decided that from now on the measure for my health had to be happiness and well-being. It was what my body SCREAMED for.
This meant, of course, that I had to make major changes in my lifestyle and in my approach to health. It was not something I could change from one day to the other, but quite fast I started to feel good effects of this new way of thinking and doing health.
Six months ago I finally got my periods again and I no longer suffer from PCO! To me, my new lifestyle speaks its clear language: I am now “healthy healthy”. A well-functioning body and a happiness are symptoms of real health.

Unhealthy health

Previously, my healthy lifestyle was too controlled. It was seldom that I ate anything unhealthy. It was very easy for me to resist the unhealthy stuff. But when I finally ate something “forbidden”, it gave me feelings like guilt and remorse and those kind of feeling stresses out the body even more.
When it came to my training routines I worked out 1-1.5 hours of exercise 4-5 times a week! I did a lot of cardio I spent a lot of mental energy to make time for all that a long side with study, friends, family and boyfriend. And if I did not have enough time? Well, then training was not the part I cut out of my calendar. Most likely, it was an activity that I am sure would have brought a lot more happiness and joy … This way I too easily cut out pleasure from my day. In retrospect, it makes really good sense to me that my body was stressed out and not healthy.

Healthy health

Today I live by the classic health principle 80/20. I still eat quite healthy much of the time, since both healthy food and exercise are important to health and to hormonal balance, but I make sure that no food is ever “forbidden” anymore. In addition, I make sure also to eat “what I want”. Mostly I spoil myself with candy and the like during weekends, celebrations or other kinds of social gatherings, but if it happens on a Monday? Then it’s OK! The most important thing is that I do not stress about it. This approach has really moved mountains for me. Believe it or not, today chocolate and cake is an incredibly important part of my healthy lifestyle. It brings me pleasure and happiness – and that’s healthy! In my every day life I make sure to eat a lot of healthy fats, lots of water, vegetables, good proteins, and I keep sugar and carbohydrates to a minimum. This kind of diet is anti-inflammatory, thus anti-stressing. Click around in the categories “Lifestyle” and “Nutrition Advice” in the menu to learn more about this.
As for my training, I have also made drastic changes. Today I work out no more than 2-3 times a week. Today, a workout consists of 5 minutes warm-up (cross-machine, cycle or power walk), a 20 minute circuit training with strength exercises (approximately 5 exercises repeated 3 times) and I always end with 10 minutes of stretching and yoga. Sometimes I add foam rolling for around 5 minutes as well. I love how the total workout takes less than 45 minutes and that a great part of the work out consists of stretching and yoga! As you can see, I work out a lot less today than I did in the past. That’s also why it was very surprising to me that I actually did lose weight with my “new diet and exercise.” Weight loss was never my intentions, though, but it proves to me, once more, how well a body (and fat burn) works when you are under too much stress. I am convinced 100% that the most important part of my work out is the relaxing stretch and yoga part. As mentioned above I once did a lot of cardio and notice now how I do not do any cardio besides the warm up part. Intense cardio for more than 15 minutes releases stress hormones in the body. Stress hormones always sounds dangerous but of course that is not how it should be understood. BUT if you are under pressure, too stressed out, sad etc, then your body is already full of too many stress hormones and under these circumstances too much cardio can end up being another burden and stress load on your body. Therefore, listen to your body. Today I go for a lot of walks instead of runs – because walking always has the opposite effect – it stresses you down!
As you can see, the ‘themes’ for my new lifestyle is to let go, find peace, enjoyment and happiness. This has brought me SO far! It has removed my PCO! I still think it is crazy! Therefore, I make sure to prioritize happy moments and to see the people that makes me happy. If my schedule is full I rather skip a workout than a deep belly laugh with a girlfriend. Furthermore I make sure to have “me-time” on a weekly basis. Me time is a cozy night alone in my own company with good food, a favorite movie or book, a long hot bath or anything else that gives me pleasure and relaxation. It’s pure health for body and soul.
Of course, I still get stressed out, and when that happens, it affects my cycle incredibly fast. But I know that I am on the right path and that I must keep going this way. And I am getting quite comfortable with my new life goal: HAPPINESS.
Read first part of this story HERE.

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook and Instagram


RELATED POST

  1. […] 1/2. Dette indlæg er første del ud af to. Læs anden del HER […]

  2. […] glæden. Og jeg har med stor begejstring oplevet alle de positive effekter af at være glad; sunde hormoner, stabil vægt, færre cravings, godt humør, bedre fordøjelse, mere sundhed og pænere hud for […]

  3. […] har sunde fedtstoffer været en væsentlig del af min egen healings-proces og min vej tilbage til sunde hormoner og glæden. Efter jeg mistede min far som 19-årig, har jeg i […]

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *