Feel free to contact meFor any kind of enquiries please contact me on my mail: julie@happyhealthy.dk

The Best Peanut Butter Salad Dressing

– Scroll down for English version –

Jeg elsker peanut butter i alle afskygninger. Derfor putter jeg det også gerne i mine salater, som fx med denne lækre peanut butter dressing. Den kan hurtigt gøre enhver kedelig salat utrolig lækker. Hemmeligheden bag enhver god salat handler i virkeligheden altid om en god dressing. Denne dressing har et skønt asiatisk pift med både chili, soya og lime.

Sundhedsinfo: Peanut butter bliver af mange forbundet med en kalorierig og usund snack. Og jo, peanut butter kan i mange tilfælde være fyldt med sukker, tilsætningsstoffer og usunde olier og dermed betegnes som værende usund. I denne opskrift bruger jeg dog en økologisk sukkerfri peanut butter, som bestemt kan indgå i det sunde regnskab. Den indeholder stadig meget fedt, men 80% er det umættede og sunde af slagsen. Og der skal også være fedt i en salat, så man netop kan optage alle de fedtoptagelige vitaminer. Jeg køber min peanut butter både sukkerfri og økologisk i Netto.

Peanut butter dressing 

1 stor dl sukkerfri peanut butter
2 spsk soya
Saft fra 1 lime
1 cm rød chili, udstenet og finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
Kogt vand til at fortynde (1 spsk ad gangen)

Fremgangsmåde

Alt undtagen vand blandes groft eller blendes for en finere konsistens. Tilsæt derefter 1 spsk kogt vand ad gangen, indtil du opnår den ønskede konsistens. Velbekomme.

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealthy – 

Følg mig på Facebook og Instagram


– ENGLISH –

I truly love peanut butter and add it to whatever, whenever. Not least, I often add it to my salad as a topping or in a creamy yummy dressing. Are you a peanut butter addict too? Then you have to try this peanut butter dressing! It can really make up any boring and dry salad. The secret of a good salad really is all about the dressing. This dressing has a lovely Asian taste with both chili, soy sauce and lime.

Health info: Many people consider peanut butter as an unhealthy snack full of calories. And yes, in many cases peanut butter is full of sugar, unhealthy oils, additives etc. and can thus be described as unhealthy. In this recipe, however, I use an organic sugar-free peanut butter that certainly is healthy. It still contains a lot of fat, but 80% of the fat is unsaturated and healthy. And don’t forget you must add fat to your salads anyway in order to achieve the full potential of the fat soluble vitamins. I buy my organic and sugar free peanut butter in my local grocery store.

Peanut butter dressing

1/1 cup sugar-free peanut butter
2 tablespoons soy sauce
Juice from 1 lime
1 cm red chili, pitted and finely chopped
1 clove garlic, finely chopped
Hot water (1 tablespoon at the time)

Method

Mix everything except the hot water. Use a blender if you want a finer texture. Add 1 tablespoon of boiled water at the time until you reach the right consistency. Bon appetite.

– Love Julie/HappyHealthy – 

Follow me on Facebook and Instagram


RELATED POST

  1. Teresa

    7 september

    Hello my name is Teresa and I just wanted to drop you a quick note here instead of calling you. I came to your The Best Peanut Butter Salad Dressing – Happy Healthy website and noticed you could have a lot more visitors. I have found that the key to running a popular website is making sure the visitors you are getting are interested in your website topic. There is a company that you can get keyword targeted traffic from and they let you try their service for free for 7 days. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my site. http://pandalove.info/35p0i

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *